Gelişen Kentler Zirvesi'nin Bu Yılki Durağı BALIKESİR

ulasim 04.05.2015

Gelişen Kentler Zirvesi’nin bu yılki durağı Marmara ve Ege'nin parlayan yıldızı Balıkesir. Türkiye’nin potansiyeli yüksek kentlerini ve bölgelerini, bu kentlerdeki gayrimenkul yatırım fırsatlarını ön plana çıkarmak amacıyla “Gelişen Kentler Zirvesi”ni hayata geçiren GYODER, Zirve’nin 7’ncisini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 7 Mayıs 2015 tarihlerinde Balıkesir’de düzenleyecek.

“Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, daha önce Bursa, Konya, Gaziantep, İzmir, Samsun ve Kayseri’de düzenlediği Gelişen Kentler Zirvesi’nin 7’ncisini, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 07 Mayıs 2015 tarihlerinde Balıkesir’de gerçekleştirecek.
GYODER, gelişen kentlerin yatırım fırsatlarını sektör temsilcileri ile buluşturmak, seslerini ulusal ve uluslararası alanlarda duyurmak ve potansiyel barındıran bu kentlere yatırım yapılmasına ön ayak olmak amacıyla “Gelişen Kentler Zirve”sini düzenliyor. Düzenlendiği her kentte önemli işbirliklerine ve yatırım yapılmasına vesile olan Gelişen Kentler Zirvesi, daha önce sırasıyla Bursa, Konya, Gaziantep, İzmir Samsun ve Kayseri’de gerçekleştirildi.
GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, “Gelişen Kentler Zirvesi”ni 2010 yılından bu yana düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti:
Amacımız; Türkiye’nin sadece İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerden ibaret olmadığını, Anadolu’da her anlamda potansiyel barındıran, bölgelerimiz ve şehirlerimiz olduğunu göstermek. Bu kent ve çevrelerinin hem potansiyellerini hem de özellikle gayrimenkul yatırım fırsatlarını ön plana çıkarmak ve yatırım yapılmasına destek olmak istiyoruz. Bu anlamda bu yıl Marmara Bölgesi’nin parlayan yıldızı olarak gördüğümüz Balıkesir’de sektör temsilcileri ve takipçileri ile buluşuyoruz. Zirve’de Balıkesir’in ve Güney Marmara Bölgesi’nin potansiyelini ve geleceğini kentsel dönüşümden finansa, turizmden enerjiye tüm detaylarıyla ele alacağız.”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’in yine çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını açıkladı. Uğur, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) 2010 yılından beri başlattığı, “Gelişen Kentler Zirvesi” toplantısını 6-7 Mayıs tarihlerinde Balıkesir’de yapacağını, Büyükşehir Belediyesi olarak bu önemli zirveye ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını da yaşadıklarını söyledi. Uğur, “6-7 Mayıs tarihlerinde GYODER ‘Gelişen Kentler Zirvesi’ni Balıkesir’de yapacak. Bu da çok önemli. Türkiye’deki büyük yatırımcıları Balıkesir’de 2 gün ağırlayacağız. Onları hem Ege sahillerinde hem Marmara hem merkezinde gezdirip göstereceğiz ve onları Balıkesir’e yatırım yapmaları için davet edeceğiz. Bunlar da Balıkesir için önemli etkinlikler olacak” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü;

“21. yüzyıl, markalaşan şehirlerin birbiriyle yarıştığı bir yüzyıl olmakla beraber, gelişen kentlerin yeterince doygunluğa erişmesinden ötürü, yeni fırsatların arandığı ve ikinci kentlere yönelimin olduğu bir zaman dilimidir. Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2015 raporuna göre Avrupa genelinde ‘En iyi yatırım pazarları listesinde’ geçen yıl 7. sırada olan İstanbul, bu sene 20. sırada yer alırken, Türkiye’de yeni yatırım havzaları olarak Kocaeli, Bursa, Balıkesir, İzmir gibi kentler ön plana çıkmaktadır. Coğrafi konumu, stratejik önemi, bölgesinin lojistik üssü olması, yeterli iş gücü, yatırım olanakları, deniz-termal-doğa-sağlık-kültürel turizmin bir arada yapılabildiği bir kent olması, zengin maden yataklarının yanı sıra gelişmiş tarımı ve tarım sanayisi, yenilebilir enerji potansiyeli ile birkaç adım önde olan Balıkesir, kentsel dönüşümden marinaya, lojistikten konuta projelerini yatırımcılarına duyurmak maksadıyla GYODER’in düzenlediği ‘Gelişen Kentler Zirvesi’ne’ ev sahipliği yapacaktır. Amacı; Anadolu’da her anlamda potansiyel barındıran kentlerin hem potansiyellerini hem de özellikle gayrimenkul yatırım fırsatlarını ön plana çıkarmak ve yatırım yapılmasına destek olmak olan, Gayrimenkul sektörünün Türkiye’deki aktörü GYODER ‘Gelişen Kentler Zirvesi’nin yedincisini Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde 6-7 Mayıs 2015 tarihlerinde Balıkesir, Balkonuk Center’da düzenleyecektir. Zirve’de; Balıkesir’in ve Güney Marmara Bölgesi’nin potansiyelini, geleceğini ve kentsel dönüşümden finansa, turizmden enerjiye yatırım fırsatları detaylarıyla ele alınacaktır. İstiklalimizin beşiği ‘Kuva-yi Milliye’nin başladığı Kurtdereli Mehmet Pehlivanın, ömer Seyfettin’in, Seyit Onbaşı’nın memleketi, Türkiye’nin Kalbi Marmaranın Parlayan Yıldızı BALIKESİR’de buluşmak dileğiyle.”