Kavşak Projesi İçin Kamulaştırmalara Devam

ulasim 09.07.2015
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı birinci birleşimi Meclis Başkanvekili Ekrem Pehlivan başkanlığında gerçekleşti. Balıkesir kent merkezinde trafik akışını rahatlatacak kavşak düzenlemesiyle ilgili Gençlik Merkezi ve Toplu Taşıma Merkezi bölgelerinde kamulaştırma kararının alındığı meclis toplantısında,  Ayvalık-Edremit ve Erdek gibi önemli turizm merkezlerinin yol bakım, onarım ve sorumluluğu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Dursunbey, Savaştepe, Bigadiç ve Burhaniye ilçelerinin hat ihdası Balıkesir Toplu Taşıma A.Ş’ye devredildiği meclis toplantısında ayrıca; Ayvalık- Burhaniye ilçelerindeki parkomat uygulamaları Balpark A.Ş’ye devredildi. Öte yandan kırsal mahallelere hizmetin daha etkili ve hızlı bir şekilde ulaşması için kurulan Muhtarlar Daire Başkanlığı mecliste kabul edildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı birinci meclisi 46 maddenin görüşülmesiyle sona erdi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı ikinci birleşimi 14 Temmuz Salı saat 15.00’te yapılması kararlaştırıldı.