Koalisyona Da Erken Seçime De Hazırız

ulasim 14.06.2015
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 7 Haziran Genel Seçiminin ardından ilk ilçe ziyaretini Dursunbey'e gerçekleştirdi. Dursunbey programına AK Parti Dursunbey İlçe Başkanlığı ziyaretiyle başlayan Başkan Uğur, burada 7 Haziran Genel Seçiminin değerlendirmesini yaptıktan sonra Dursunbey Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen "Geleneksel Yayla Şenlikleri" etkinliğine katıldı. Başkan Uğur'un Dursunbey programına; Ak Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, Ak Parti Milletvekili Mahmut Poyrazlı, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Gamze Kızılgül, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ve il yönetiminden isimler katıldı.  Genel seçim sonuçlarını değerlendiren Başkan Uğur, muhalefetin seçim sürecinde tüm hesaplarının HDP'yi barajı geçirtmek üzerine kurulu olduğunu söyledi. Başkan Uğur, Ak Parti'nin koalisyona da erken seçime de hazır olduğunu kaydetti.

Balıkesir'de Birinci!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve teşkilatın 7 Haziran Genel Seçimi'nden sonra ilk ziyaretini Dursunbey'e yapmasından dolayı mutlu olduklarını dile getiren Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, "7 Haziran seçimlerinden sonra ilk ziyaretini kalabalık bir ekiple Dursunbey'e yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür ediyoruz. Dursunbey parti teşkilatımız, 40 gün boyunca 102 kırsal, 9 merkez mahallede yoğun bir çalışma yaptı ve Balıkesir'de en çok oyu alan ilçe oldu. Teşkilatımıza bu başarılardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Uğur: "Dursunbey'in Emrindeyim"

Dursunbey Ak Parti İlçe Başkanlığı ziyaretinde partililerle bir araya gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 7 Haziran Genel Seçimi'nde Ak Parti'ye büyük destek veren Dursunbeylilere teşekkür edip, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Dursunbey'in 7 Haziran'da tarih yazdığını kaydeden Başkan Uğur, " Dursunbeyli hemşerilerimiz teşkilatıyla, muhtarlarıyla, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla Balıkesir'de birinci oldu. Ak Parti'de bu zamana kadar yapılan tüm seçimlerde olduğu gibi 7 Haziran'da da Balıkesir'de de birinci oldu. Dursunbeylilere teşekkür ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Dursunbeylilerin emrindeyim. Dursunbey'in ne ihtiyacı varsa, kırsaldaki, merkezdeki mahallelerinin önce Dursunbey'e yapacağız. " dedi.

'Muhalefetin Tek Hedefi
HDP'yi Barajı Geçirmekti'

7 Haziran Genel Seçimi öncesinde muhalefetin tüm planlarının Ak Parti'yi tek başına iktidar yapmamak üzerine kurulu olduğunu kaydeden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bu doğrultuda CHP ve MHP'nin el birliğiyle HDP'yi barajı geçirdiğini söyledi. Başkan Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de  muhalefetin tek projesi HDP'yi barajı geçirmekti. Seçim sürecinde ne CHP-HDP'yi, ne MHP-HDP'yi ne de HDP CHP ve MHP'yi eleştirmedi. Hepsi can ciğer kuzu sarmasıydı. Eğer HDP yüzde 9 civarında oyla barajı geçemeseydi, CHP yüzde 30 MHP yüzde 20 oy alsa dahi Ak Parti yüzde 41 oyla 326 milletvekili çıkartıyordu. El birliğiyle çalışarak HDP'yi barajı geçirdiler"

"Dimdik Ayaktayız"

Ak Parti'nin tek başına iktidar olamamasına rağmen Türkiye'de birinci parti olduğuna dikkat çeken Başkan Uğur, seçimin sonucunda vatandaşın tüm partilere 'koalisyon' mesajını verdiğini söyledi. Türkiye'de Ak Parti'siz bir iktidarın olamayacağını da sözlerine ekleyen Başkan Uğur, " Vatandaş seçim sonunda tüm partilere koalisyon dedi. Ancak şu zamana kadar geçen süreçte Ak Parti dışındaki partilerin tutumu vatandaşlara koalisyonun olmayacağını gösteriyor. Türkiye'de Ak Parti'siz bir iktidarın olmayacağı anlaşıldı. Şimdi Ak Parti olarak halkın oyuna saygılıyız. Halk ne derse biz onu yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız hükümet kurma görevini ilk olarak Ak Parti'ye verecek. Ankara'dan geliyorum, Başbakanımız tüm parti teşkilatlarıyla görüştü. Belediye başkanlarıyla beş saati geçen bir görüşme yaptı. Partide hiç moral bozukluğu yok. Hala dimdik ayaktayız.  Seçimlerde Ak Parti 57 ilde birinci parti oldu. CHP 10 ilde, MHP 1, HDP 13 ilde birinci parti oldu. Bu sonuçları göre Türkiye'nin partisi özelliğimizi sürdürüyoruz"

Tek Başına İktidara
En Yakın Parti Ak Parti'dir

Ak Parti'nin koalisyona da erken seçime de hazır olduğunu vurgulayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Millet bombanın pimini çekti bu üç partinin üzerine attı. Bomba nerede patlayacak belli değil. CHP-MHP'ye, MHP-HDP'ye atıyor. Kimse ne yapacağını, kiminle koalisyon oluşturacağını söylemiyor. Biz Türkiye'nin partisiyiz. birinci partiyiz ama bizimde 18 tane milletvekili eksiğimiz var. Gelin konuşalım diyoruz, o diyor biz Ak Parti'yle koalisyon yapmayız, öteki diyor ben koalisyona yanaşmam. Eğer koalisyon yapmazlarsa biz teşkilatlar olarak her zaman erken seçime hazırız. Onun için bizim endişe edeceğimiz bir şey yok. Yanlışımız varsa onları düzeltiriz. Milletvekillerimizle görüştükten sonra genel merkez bir strateji belirleyecek. Ne karar alırsa ona uyacağız. Bizim hiç bir endişemiz yok. Biz kaybetmedik, yine kazandık. Millet arkamızda. 20 tane seçim olsa CHP'nin iktidar olma şansı yok. MHP'nin iktidar olma şansı yok, HDP'nin hiç yok. Tek başına iktidara en yakın parti Ak Parti'dir. Çünkü millete hizmet etmiştir" dedi.

Başkan Uğur'dan
Esnaf Ziyareti

Ak Parti Dursunbey İlçe Başkanlığı'ndaki program sonrasında Başkan Uğur ve kurmayları esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Çarşı merkezde esnaflarla bir araya gelen Başkan Uğur, Ak Parti'nin Balıkesir'de en çok oyu Dursunbey'den almasından dolayı Dursunbeylilere teşekkür etti. Esnafta seçim sonrası ilk ziyaretini Dursunbey'e gerçekleştiren Başkan Uğur'a teşekkür etti.