Mahalle Ligi Futbol Turnuvası Başladı

ulasim 14.11.2016

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri kötü alışkanlardan uzak tutmak, sporun yaşam tarzı haline gelmesini sağlamak ve sporu tabana yaymak amacıyla ‘İmkân Bizden Oynamak Sizden’ sloganıyla bu yıl üçüncüsünü düzenleyeceği ‘Mahalle Ligi Futbol Turnuvası’ açılış töreni yapıldı. Atatürk Stadyumu’nda yapılan açılış törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’da katılarak Balıkesirspor ve geçtiğimiz turnuva şampiyonu Susurluk Yeni Mahallespor takımlarının oynadığı dostluk maçının başlangıç vuruşunu yaptı.

20 İLÇE VE 1130 MAHALLEDEN 20 BİN ÇOCUK KATILACAK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan turnuvanın açılış konuşmasını yapan Başkan Uğur, turnuvanın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin; Balıkesir Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü ile “İmkan Bizden Oynamak Sizden” sloganıyla bu yıl üçüncüsünü düzenleneceğini söyledi. Turnuvanın amatör bir ruhla, fakat profesyonel bir anlayışla düzenlendiğini belirten Başkan Uğur, “Bu turnuvanın organizasyonunda, emeği geçen tüm ekibimi, katkı veren bütün paydaşlarımızı huzurlarınızda kutluyorum. Kendilerine böylesi bir organizasyonu Balıkesir'e kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. İlk günden bu yana ailelerimizin, çocuklarımızın, beden eğitimi öğretmenlerimizin ve muhtarlarımızın bu projeye gönülden destek olmaları bizi ziyadesiyle mutlu etmiş, bize güç vermiştir” dedi.

VİZYON PROJELER BİR BİR HAYATA GEÇİYOR

Konuşmasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerine vurgu yapan Başkan Uğur şöyle konuştu:  “Göreve geldiğimiz günden beri Balıkesir’i gelişmiş kentler seviyesine çıkartmak, yaşadığımız şehrin marka değerini yükseltmek için birçok proje üretiyoruz. Şehrin geleceğine değer katacak vizyon projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Çocuk Köyümüz, Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezimiz, Çay Deresi Rekreasyon projemiz, Yenilenebilir Enerji Temalı Bilim Merkezimiz, Hilal Minareli Çamlık Camimiz, Çamlık Rekreasyon Projemiz, Çay deresi ile Çamlık arasında yapmayı planladığımız Teleferik projemiz, Ayvalık Cunda Köprümüz, Bandırma Liman Projemiz, Susurluk Buzağılık Köprümüz, Türkiye’nin en modern ve en büyük Hayvan Barınağı Projemiz, Gömeç Port projemiz, Şehrin trafiğini rahatlatacak kavşak projelerimiz, Alışveriş Sokağı Projemiz gibi şehre vizyon katacak bir çok projeyi hayata geçirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu projelerimizi uluslararası arenada tanıtmak için MIPIM fuarı gibi birçok uluslararası organizasyona katılıyoruz. Projelerimizi bu tür organizasyonlarla uluslararası yatırımcılara tanıtıyoruz. Ama bunları yaparken, en az bunlar kadar önemli olan bir başka alanda da faaliyet gösteriyoruz. O da bu şehirde yaşayan insanlarımıza, bu şehre aidiyet hissini pekiştirecek, devletle milleti buluşturacak, devletin imkânlarını hizmet anlamında milletimizin ayağına götürecek, Balıkesir’i bir ‘BüyükAile’ yapacak sosyal belediyecilik faaliyetlerimizi de aynı yoğunlukta sürdürüyoruz”.

BAŞKAN UĞUR: “SPOR YAPAN ÇOCUK OKULDA DA BAŞARILI OLUR”

Merkezinde insanın olmadığı bir hizmet anlayışının başarılı olamayacağını ifade eden Başkan Uğur, Büyükşehir Belediyesinin bu anlayış ile hizmet ürettiğini belirtti. Spor’un bireylerin ve toplumların yararı için hem yaşam biçimi hem de eğitim aracı olduğunu söyleyen Uğur, “Çocuk spor yoluyla, çevresini tanır, iletişim kurar, kendine olan öz güveni artar, toplum içerisindeki sahip olduğu yerini sağlamlaştırır. Psikolojik açıdan ise, kendini kontrol etmeyi, bir konuda konsantre olabilmeyi, iradesini kullanabilmeyi, başarıya güdülenmeyi öğrenir. Çocukluk çağındaki hareketlilik, erişkin yaşlardaki yaşam tarzının belirlenmesi yönünden önemlidir. Hareket alışkanlığı, çocukluk yaşlarında kazanılır ve ileriki yaşlarda, bir yaşam biçimi olarak yerleşir. Bireysel sporlar; özgüveni ve sorumluluk duygusunu geliştirirken, takım sporları; paylaşmayı, yardımlaşmayı, takım halinde hareket edebilme duygusunu kazandırır.  Spor yapan bir çocuk zamanını doğru kullanmayı öğrendiğinden, okul başarısı da beraberinde gelir” şeklinde konuştu.

ŞAMPİYONLAR MANCHERTER CITY MAÇINI İZLEYECEK

Konuşmasının sonunda geçtiğimiz yıl düzenlenen turnuvada şampiyon olan Susurluk Yeni Mahallespor futbolcularının ödül olarak Almanya’da Borussia Dortmund – Wolfsburg maçını izlediklerini hatırlatan Başkan Uğur, “Bu yılki turnuva birincimizi de Balıkesirli ünlü futbolcumuz İlkay Gündoğan’ın oynadığı Manchester City maçı için İngiltere’ye götüreceğiz. Bu ödül için Balıkesirli başarılı futbolcumuz İlkay sponsorumuz oldu. Onun sponsorluğunda çocuklarını takımının maçını izleyecekler” dedi.

Konuşmanın ardından geçtiğimiz turnuva şampiyonu Susurluk Yeni Mahallespor oyuncuları ve Balıkesirspor futbolcuları tek tek sahaya çıkarak Başkan Uğur ile tokalaştılar. Sporcuları başarılarından dolayı kutlayan Başkan Uğur, şampiyonlara ve Balıkesirspor oyuncu ve teknik ekibine teşekkür plaketi hediye etti. Törenin ardından Başkan Uğur, Susurluk Yeni Mahallespor ve Balıkesirspor arasında oynanacak olan dostluk maçının ilk vuruşunu yaparak sporcular ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Turnuva açılış törenine Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, ilçe belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan, çeşitli kurum ve kuruluşların yöneticileri, amatör spor kulüpleri, turnuvaya katılacak olan çocuk ve sporcular katıldı.