Onlar Yalnız Değil

ulasim 30.05.2014

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi  Türkiye`yi yasa boğan Soma`daki maden faciasında yaşamını  yitiren şehit işçilerin ailelerinin yaralarını sarmak için seferber oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Soma`daki maden faciasında şehit olan Savaştepeli 31  işçinin evlerine tek tek ziyaret ederek geride bıraktıkları ailelerinin başsağlığı diledi,  acılarını paylaştı, çocuklarına oyuncaklar verdi.  Başkan Uğur, faciada yaşamını yitiren 104 Balıkesirli şehit madenci ailelere Encümen kararı ile verilmek üzere Büyükşehir Bütçesi`nden ayrılan toplum 208 bin liralık yardımları Savaştepe`den başlattı. Uğur,  İvrindi, Dursunbey, Bigadiç`te ilçe ve köylerinde yaşayan her şehit ailesine verilmek üzere arılan 2 şer bin liranın eşlerine ya da annelerine bizzat kendisi tarafından teslim edileceğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı A. Edip Uğur, 13 Mayıs`ta meydana gelen  faciada yaşamını yitiren 104 Balıkesirli şehit işçinin eşlerine ve annelerine verilmek üzere encümen kararı ile ayrılan yardımlara Savaştepe`den başladı. Uğur, şehit ailelerinin yaşadığı ilçe merkezi ve  Sarıbeyler, Çukurçayır, Türediler, Karacalar, Kurudere Mahallelerine Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek AK Parti İl Başkanı Vekili M. Baki Yarımdağ ile birlikte giderek  31 şehit ailesinin  kapısını çaldı. Yuvalarına konuk oldu. Yüreği yaralı aile ve yakınlarına başsağlığı dileyen büyükşehir Belediye Başkanı, acıları paylaştı. Geride yetim kalan çocuklarını bağrına bastı. Yavruları oyuncak vererek sevindirdi. Aile başına ayrılan 2 şer  bin liraları annelere teslim etti.  Başkan Uğur yaslı ailelere " Ateş düştüğü yeri yakıyor. Sizlerin acılarını paylaşmak için buraya geldik " diye konuştu.