Raylı Sistem Gündemde

ulasim 30.04.2014

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un seçim vaatlerinden olan raylı sistem uygulaması için düğmeye basıldı.

Raylı sistemin hayata geçirilmesi konusunda çalışmalara başlayan Uğur; İlk olarak Devlet Demir Yolları 3. Bölge müdürü Selim Koçbay ve ekibi ile bir toplantı düzenledi. Toplantı sonrasında Başkan Uğur açıklamasında; Öncelikle 1.Etap Terminal-Çarşı-Üniversite arasında Hafif raylı Tramvay ( BALRAY) Hattının yapılması için gereken alt yapının oluşturulması noktasında Ankara Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ile bağlantılı olarak projelendirme çalışmalarının devam ettiğini , ayrıca BALRAY uygulamasının yapılacak yeni Toplu Ulaşım Sistemi çalışmalarıyla birlikte entegre edilerek bu hattın Yenimahalle(TOKİ ) yönünde 2.Etap genişlemesinin planlandığını söyledi. Körfez Bölgesinde de turizmin canlanmasıyla artan trafik akışının kolaylaşması için planlanan, Mevcut İzmir-Bergama raylı sisteminin Ayvalık’tan Altınoluk’a kadar uzatılması için gerekli projelendirme çalışmalarının devam ettiğini ve Ankara’nın desteği ile kısa sürede tamamlanacağını dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur; "Hemşehrilerimizin hayat standartlarını yükseltmek için zaman kaybetmeden çalışmalarımıza başlıyoruz. Söz verdiğimiz tüm projeler tek tek hayata geçirilecektir." dedi.