Rüyaydı Gerçek Oldu

ulasim 10.05.2015

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, eşi Nurgül Uğur, Vali Mustafa Yaman, eşi Gülseren Yaman ve bürokratların katılımıyla İvrindi'nin Mallıca Mahallesi'nde Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından "Atıl Köy Kalmasın 'den 70"e Eğitim Canlansın" projesiyle bakım ve onarımı tamamlanan okulun açılışını gerçekleştirdi. Mallıca Mahallesi'nde büyük bir ilgi ve sevgiyle karşılanan Başkan Uğur, burada yaptığı konuşmasında hizmetlerin devamı için ülkede siyasi ve ekonomik istikrarın devam etmesi gerektiğini vurguladı. İvrindililerin 50 yıllık rüyası olan Ardınçtepe Barajı'nın bu yıl içinde tamamlanacağının müjdesini veren Başkan Uğur, İvrindi'ye yönelik hizmetlerle ilgili şunları söyledi: "Valiliğimiz, GMKA ve diğer paydaş kurumlara bu güzel hizmet için teşekkür ediyoruz. Balıkesir, büyükşehir oldu. Büyükşehirle birlikte Mallıca Köyü de Mallıca Mahallesi oldu. Balıkesir'in diğer mahallelerinde ne varsa Mallıca'da da o olacak. 12 yıldır ülkemizde siyasi istikrar var, ekonomik istikrar var. Dolayısıyla hizmetlerde İvrindi'mize, Mallıca'mıza geliyor. Şimdi İvrindililerin 50 yıllık rüyası Ardınçtepe Barajı. Yenicelilerin, Büyük Yenice Göleti, İvrindililerin İvrindi- Bergama Yolu bunlar hep rüyaydı. Büyük Yenice Göleti'ni programa aldırdık, yer teslimi yapıldı inşaat başlayacak ancak Büyük Yeniceliler inanmıyor. Biz İvrindi'den milletvekili de çıkardık ama bizim bu hayalimiz gerçekleşmedi dediler. Aynı şekilde Ardınçtepe Barajı, onu da bu yıl tamamlayacağız. Bergama Yolu, İvrindi Belediye Başkanımız Ankara'ya gide-gele yol yapılmaya başlandı. Bakınız, dağlar deliniyor. Bergama yolu en kısa zamanda bitecek. Ülkede siyasi, ekonomik istikrar olduğunda barajı, göledi, yolu hepsi yapılıyor. İnşallah 7 Haziran'da seçim var. Milletimi tekrar karar verecek. Güvenden, istikrardan yana karar verdiğinde yine siyasal istikrar devam ettiğinde İvrindi'ye hizmetlerde durmadan devam edecek. Biz size güveniyor, inanıyor desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

Çanakkale Gazisi Azman Çavuş'un Kabri Ziyaret Edildi

Konuşmaların ardından Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ve eşi Gülseren Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve eşi Nurgül Uğur, İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ve bürokratların katılımıyla "Atıl Köy Kalmasın 'den 70"e Eğitim Canlansın" projesiyle bakım ve onarımı tamamlanan okulun açılışı yapıldı. Katılımcılar, yeniden restore edilen ve eğitime kazandırılan okulda incelemede bulundu. Açılışın ardından Başkan Uğur, Mallıca Mahallesi'nin geleneksel hayır yemeğine katıldı. Burada Mallıca Mahallesi Muhtarı Mehmet Taluğ'un büyükşehir belediyesinden taleplerini alan Başkan Uğur, Mallıca Mahallesi ziyaretini ismi Balıkesir'de yeni yapılan bir okula verilen Azman Çavuş olarak bilinen Gazi Hacı Mehmet Azman Çavuş'un kabir ziyaretiyle sona erdi.