Şehir İçi Taşımacılıkta Değişim Kararı Alındı

ulasim 16.02.2016

Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü (UKOME) kararı ile Altıeylül ve Karesi ilçelerinde tarifeli yolcu taşımacılığı yapan araçların yenilenmesi konusunun ele alındığı meclis toplantısında; halk arasında dolmuş taksi olarak ifade edilen araçların 8+1 ya da minibüs olarak değiştirilmesine karar verildi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı, Balıkesir Toplu Taşıma (BTT) A.Ş ve Balıkesir Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın ortak çalışması ile UKOME’den oybirliğiyle ile karara bağlanan projede kent içinde çalışacak yeni araçların klimalı, güvenlik ve denetim kameralı olması Balıkesir Elektronik Ücret Toplama Sistemi’nde (BALKART) dahil edileceği açıklandı.

Öte yandan Balıkesir kent merkezinde Salı ve Cumartesi günleri kurulan semt pazarları nedeniyle oluşan yolcu talebini karşılamak için sefer sayılarının artırılmasına ve yolcu taşıma tarifesinin de 1 lira olarak düzenlenmesine karar verildi.