Tayvan Ataşesi Balıkesir Zeytinyağı İçin Başkan Uğur`u Ziyaret Etti

ulasim 23.01.2015
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, 3 milyon TL bütçe ayırdığı zeytin zararlılarıyla mücadelesi meyvelerini vermeye başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin zeytin zararlılarına karşı yaptığı mücadele sonucunda zeytinyağı kalitesindeki artış yabancı sermayenin de ilgisini çekti. Tayvan Türkiye Konsolosluğu Ataşesi Shao Shihjiang, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’u makamında ziyaret ederek, Balıkesir’den zeytinyağı ithal etmek istediklerini belirtti.

Başkan Uğur’u Tayvan’a Davet Etti

Türkiye-Tayvan arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için çeşitli illerde girişimlerde bulunduklarını belirten Tayvan Ataşesi Shao Shihjiang, Balıkesir’le ticari ilişkileri en üst seviyeye çıkarmak istediklerini kaydetti. Tayvan’ın bir ada ülkesi olmasına rağmen teknoloji ve ticarette öne çıktığını kaydeden Shihjiang, Balıkesir’le olan ilişkileri geliştirmek adına Başkan Uğur’u Tayvan’a davet etti. Shihjiang, sözlerini şöyle sürdürdü: “Küçük bir ada ülkesiyiz. Türkiye’deki Konya ili kadar yüzölçümüne sahibiz ancak teknoloji ve ticaretteki potansiyelimizle dünyanın ilgisini çekiyoruz. Bu gelişmeleri yakından görmeniz ve ticari ilişkilerimizi geliştirmek adına sizi Tayvan’a davet ediyorum” dedi.

Tayvan’a Zeytinyağı İthalatı İçin Başkan Uğur’dan Yardım Talep Etti

Balıkesir’de üretilen zeytinyağını “Özel” ve “Kaliteli” olarak niteleyen Tayvan Konsolosluğu Ataşesi Shao Shihjiang, Tayvan’ın kaliteye önem veren bir ülke olduğuna işaret ederek Balıkesir’den zeytinyağı ithal etmek istediklerini söyledi. Başka ülkelerden ithal ettikleri zeytinyağının kalitesinde sorun yaşadıklarına ve bu sorunu bir daha yaşamamak adına Balıkesir’i tercih ettiklerini dile getiren Shihjiang, Başkan Uğur’dan ülkesine zeytinyağı ithal etmek için yardım talep etti. Balıkesir haritası önünde Tayvan Konsolosluğu Ataşesi Shao Shihjiang’a Balıkesir’in zeytin ve zeytinyağı potansiyeli hakkında bilgi veren Başkan Uğur, “Balıkesir’in Ege Bölgesi’nde yer alan Körfez bölgesinde yağlık, Marmara Bölgesi’nde ise sofralık zeytin üretilmektedir. Türkiye’nin en kaliteli zeytinyağı Körfez bölgemizde çıkmaktadır. Bu bölgede yer alan firmaların birçoğu ihracatta yapmaktadır. Bu kapsamda sizlerin taleplerine de karşılık verecektir” dedi.

Balıkesir’le Taipei Kardeşliği Yolda

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, görüşmenin sonunda Tayvan Konsolosluğu Ataşesi Shao Shihjiang’a Balıkesir’le Tayvan’ın başkenti Taipei’nin kardeş şehir olması önerisinde bulundu. Başkan Uğur, önerisine memnuniyetle karşılayan Tayvan Konsolosluğu Ataşesi Shao Shihjiang, kısa süre içerisinde bunu hayata geçirilmesi yönünde görüşünü belirtti. Başkan Uğur, Tayvan Konsolosu Ataşesi Shao Shihjiang’a zeytinyağı hediye etti.