Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

ulasim 15.09.2014

2014-2015 eğitim ve öğretim yılı düzenlenen tören ile başladı.

Karesi ilçesindeki Mehmet Azman Çavuş Ortaokulu’nda düzenlenen törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur öğrencilerin ve ailelerin heyecanını paylaştı. Başkan Uğur, 1 Nolu Derslikteki 8. Sınıf öğrencilerine kitap verip başarı dilerken, ana sınıfındaki miniklere de oyuncak hediye etti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz’in açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, veliler ile öğretmen ve öğrencilere hitap etti. Devletin bu ülkenin geleceği olan gençler için her imkanı sağlamaya çalıştığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur şöyle konuştu:

‘’Değerli öğretmenlerimiz, velilerimiz, sevgili öğrenciler hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.2014-2015 eğitim ve öğretim yılının Balıkesir’imize ve tüm ülkemizde öğrencilerimize öğretmenlerimize velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün burada en son vefat eden Çanakkale Gazimiz Çavuş Mehmet Azman dedemizin adını taşıyan Selçuklu mimarisine göre inşa edilmiş mükemmel bir ilim yuvasının açılışını yapmaktayız. Eserin adının bir Çanakkale gazisinin adını taşıması bu eseri daha da anlamlı kılmaktadır. Artık bizde de ilk adım sınıfları, spor salonu, peyzaj odaları inşa edilmektedir. Bu okulların hizmete girdiğini görebilmek bizler için büyük bir mutluluk kaynağıdır.
Çok değerli veliler, bugün sizler ve bizler için bir onur ve övünç günüdür. Göz bebeklerimiz, en kıymetli varlıklarımız bu mükemmel okullara başlayacak. Vatanına ve memleketine faydalı hizmetlerde bulunacaklardır. Görüyorsunuz ki devletimiz yavrularımız için hiçbir masraftan kaçınmamış. Onların rahatı için her türlü imkanı sağlamıştır. Bundan sonra da daha fazlasıyla sağlanacaktır. Hükümetimiz, devletimiz bütçesinden en fazla kaynağı milli eğitime ayırmaktadır. Sevgili öğretmenler, sizler Balıkesir’imizin 20 ayrı ilçesinde fedakarca hizmet gösteren ilim neferlerisiniz. Bu yeni eğitim ve öğretim yılında hepinize göstereceğiniz hizmetten dolayı başarılar ve kolaylıklar diliyor hemşerilerimin adına şükranlarımı sunuyorum.
Sevgili gençler, sizler bu ilim yuvalarının en kıymetli varlıklarısınız. Bu eğitim, ilim yuvalarında eğitilecek ve yetiştirileceksiniz. Başarılarınızla, güzel ahlakınızla ve örnek davranışınızla ülkemizin en kıymetli varlıkları olacaksınız. Sizlerle bu ülke bu coğrafya gelişecek ecdadının gösterdiği hedeflere şüphesiz en kısa sürede ulaşacaktır. Mehmet Azman dedenizin Çanakkale’de verdiği onurlu mücadelesini taçlandıracaksınız. Bu açılışın ilköğretim haftamızın ülkemize Balıkesir’imize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.’’

Şiirlerin okunup folklor gösterilerinin sergilendiği ilköğretim haftası açılış törenine Vali Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Karesi Belediye Başkan Vekili Yasin Sagay, Altıeylül Belediye Başkan Vekili Zeki Çabuk ile diğer daire amirleri, öğretmen ve veliler katıldı.