Yolları Böldük Hayatları Birleştirdik

ulasim 05.06.2015
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı, Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım, devlet yatırımlarını yerinde incelemek için Sındırgı'yı ziyaret etti. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Yıldırım, buradaki programına Sındırgılıların rüyası olan ve kısa bir süre önce yapımına başlanan Çevre Yolu Projesi'nin saha incelemesiyle başladı. Bakan Yıldırım, ve Başkan Uğur, Sındırgı şehir merkezindeki trafik sıkışıklığını önleyecek ve şehri  rahatlatacak çevre yolunun projesini inceledi. Sahada selamlama konuşması yapan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin Sındırgı kırsal mahallelerine 120 kilometre yol yapacak olmasından dolayı Başkan Ahmet Edip Uğur'a teşekkür etti.

Başkan Uğur: "Tarlada İzi Olanın Harmanda Sözü Olur"

Projenin başladığı noktadan vatandaşlara seslenen Başkan Uğur,  hizmetlerin artarak devam etmesi için vatandaşlara 7 Haziran'da istikrardan ve büyümeden yana tercihlerini ortaya koymalarını istedi.  Başkan Uğur, " Sındırgılılar her zaman AK Parti'ye sahip çıktı. 30 Mart yerel seçimlerinde Ekrem Yavaş'ı yeniden Sındırgı Belediye Başkanı, beni de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçtiniz. Sizlerin hizmetinizdeyiz. Benim de Ekrem başkanında daha 4 yıl süresi var. Kırsalda olsun merkezde olsun sizlere hizmetleri getirecek olan Ekrem başkan ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'dir. Bizler sizlere hizmetkarız. Eğer 7 Haziran'da bize güç verirseniz, daha güçlü bir şekilde iktidar yaparsanız, hizmetler artarak gelmeye devam edecek. Sındırgı'ya Çevre Yolu yapılıyor, Akhisar bağlantısı yapılacak. Termaliyle, tarihiyle, ormanlarıyla Sındırgı'yı marka ilçe yapacağız.  Sındırgı'nın Yağcıbedir Halısı'nı, termalini, tarihini Fransa'daki MIPIM fuarında tanıttık. İnşallah Sındırgı marka olacak. Bugün de Sayın Ulaştırma Bakanımızı Balıkesir'de ağırlıyoruz.  Sayın Bakanımızın Balıkesir'de Sındırgı'da izi var. Karayolunda, havayolunda, demiryolunda, limanında, bölünmüş yollarda izi var. Tarlada izi olanın harmanda sözü olur" dedi.

"Çevre Yolu Sındırgı'yı Rahatlatacak"

Sındırgı'da yapımı başlayan çevre yolunun hayırlı uğurlu olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım, Çevre Yolunun tamamlanmasıyla birlikte Sındırgı'daki trafik sıkışıklığının ortadan kalkacağını belirtti. Çevre Yolunun yanı sıra Akhisar bağlantı yolunu da yapacaklarının sözünü veren Yıldırım" Ben bakan olarak görev yaptığım dönemde, milletvekili arkadaşlarımız Ekrem başkanın bir önceki döneminde Sındırgı'nın yol ihtiyaç olduğunu belirtmişlerdi. Proje başlama aşamasına geldi. Bizde bunu yerinde görelim istedik. Balıkesir'e, Sındırgı'ya hayırlı uğurlu olsun. Bu yol Balıkesir'den, Bigadiç'ten gelen araçların özellikle ağır vasıtaların Sındırgı şehir merkezine girmemesini sağlayacak, 10 kilometre şehrin güneyinden geçecek. Şirin ilçemiz daha sakin, daha temiz olacak. Daha çok insan buraya ziyarete gelecek. Daha çok ziyaret demek buranın ekonomisinin gelişmesi demek. Ekonominin gelişmesi daha çok işyerinin açılması demek. Bütün ürünlerinize daha çok müşteri çıkması demektir

Balıkesir'e 80 Yılda Yapılan Bölünmüş Yolların Toplamından  7 Kat Fazla Yol Yaptık

Ak Parti iktidarı döneminde Balıkesir'in ulaşım yatırımlarından önemli bir pay aldığını belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ulaştırma Eski Bakanı Binali Yıldırım, "12 yıllık AK Parti iktidarında Balıkesir'e, 80 yılda yapılan yolların toplamından 7 kat fazla yol yapıldı. Bölünmüş yolları 70 kilometreden aldık 540 kilometreye çıkardık. 1993 yılında Edremit'ten Balıkesir'e karayoluyla gitmiştim. Yola çıktığıma pişman oldum. Tam 6 saatte Edremit'ten Balıkesir'e gelmiştim.  Edremit'ten Balıkesir 100 kilometreden az. Sonrasında Bakanlığımız döneminde yapılan bölünmüş yolla bu mesafeyi bir saatin altına düşürdük. Bugün burada Sındırgı Çevre Yolu'nu yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu yolun Akhisar bağlantısını da yapacağız. Bizim sözümüz suyun üzerine yazılan yazılara benzemez. Bizim sözümüz senettir. Biz söz verdik mi yerine getiririz. Yine Edremit'te bir küçük havaalanı vardı. Buraya yılda 3 bin kişi geliyordu. Bu havaalanına güzel bir terminal yaptık, Şimdi bu havaalanı dünyaya açıldı. Balıkesir merkezde havaalanına da terminal yapacağız. Burayı da dünyaya açacağız. Balıkesir- Dursunbey- Harmancık yolunu da bölünmüş yol yaptık. Yolları böldük hayatları birleştirdik. Havaalanlarını milletin yolu yaptık" dedi.