Yörük Türkmen Federasyonu Başkanımızı ziyareti etti

ulasim 02.04.2015

Federasyon Başkanı Sinan Ergün, Dünya Yörük Türkmen Birliği Üyesi Nail Akkeçi ile Federasyon Kadın Kolları Başkanı Süreyya Eray Başkan Uğur’a Yörük kefiyesi bağlayıp, Yörük Türkmen giyimli bir biblodan yapılmış şilt takdim ettiler.

Balıkesir Yörük Türkmen Federasyon başkanı ve yöneticileri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a iadeyi ziyarette bulundular. Başkanlık makamındaki görüşmede Federasyon Başkanı Sinan Ergün, Başkan Uğur’a bugüne kadar düzenledikleri etkinliklere verdiği destek ve gösterdiği yakın ilgisinden dolayı teşekkür etti.

Balıkesir Yörük Türkmen Federasyonu Başkan ve yöneticileri ayrıca bu sene 11.’si düzenleneceği belirtilen geleneksel Ayvatlar Yörük Türkmen Şöleni hakkında da bilgiler verdi. 10 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak olan şölenle ilgili hazırlıkların başladığı, şölenin Ayvatlar ile sınırlı kalmayıp halkı içine alan sosyal ve kültürel etkinliklerle zenginleştirileceği ifade edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Yörük Türkmen Federasyonu yetkililerine desteklerinin süreceğini belirterek çalışmalarında başarı dileyip, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.