Department of Environmental Protection and Development

• Görevi : Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı
  • Telefon : (+90) 266 239 15 10 - 2500

• Özgeçmiş

1974 yılı Elazığ doğumlu olan Mustafa YILMAZ ilk, orta ve lise öğrenimini Elazığ'da tamamladı. 1997 yılında Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Çevre Mühendisi olarak mezun oldu. Yüksek lisans öğrenimini Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi Çevre Bilimleri ve Enerji Yönetimi ana bilim dalında tamamladı.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Liglerinde 20 yıl süre ile Ulusal Futbol Hakemi ve Gözlemci ünvanı ile görev yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu'nda Temsilci olarak 2016 yılından bu yana görev yapmaktadır.

2009-2014 yılları arasında Gaziantep Kent Konseyi'nde aktif olarak görev aldı. 2014-2018 yılları arasında ise Gaziantep Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu Başkanlığı görevini yürüttü.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilciliği kuruluş aşamasında yönetim kurulu üyesi ve iki dönem Gaziantep İl Temsilcisi olarak görev yaptı. Bir yandan da aktif olarak sosyal ve kültürel çalışmalarda bulundu.

Mart 1999'da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Sahasında İşletme Mühendisi olarak ilk görevine başladı. Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı şirketlerde mühendis ve yönetici olarak görev yaptı. 15 Kasım 2007'de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde Çevre Yapı Kontrol Şube Müdürü ve Atık Yönetimi Şube Müdürü olarak görev yaptı.

Atık Yönetimi, İklim Değişikliği, Hava Kirliliği, Enerji Yönetimi, Kalite Yönetimi ve Stratejik Gürültü Haritalama gibi önemli projelerde yer aldı. 2014 yılında A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı ünvanı almıştır.

6 Aralık 2017 tarihinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı görevine atanan Mustafa YILMAZ halen bu görevine devam etmektedir. Yılmaz, evli ve 2 çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

• Faaliyet Raporları
  • Hizmet Rehberi