Fen İşleri Dairesi Başkanlığı

• Telefon : (+90) 266 239 15 10 - 2466
  • E-posta : fenisleri@balikesir.bel.tr

• Özgeçmiş

Yapı Bakım ve Onarım Şube Müdürü Ertuğrul DEMİR, 1983 yılında Balıkesir’de doğdu.

Liseyi Balıkesir Lisesi’nde, Önlisans eğitimini Balıkesir Üniversitesi İnşaat Teknikerliği Bölümünde, Lisans eğitimini Balıkesir Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamladı.

2008 yılında kısa dönem olarak Amasya İli, Suluova İlçe Jandarma Komutanlığı’nda askerlik görevini yerine getirdi. 2008-2011 yılları arasında özel sektörde Şantiye Şefliği, Proje Mühendisliği, Proje koordinatörlüğü yapmıştır.  2011-2014 yılları arasında İl Özel İdaresinde Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü’nde Kontrol Mühendisliği yapmıştır. 2014 yılında Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nda görev yapmaktayken, 2018 yılı Şubat ayı itibari ile Yapı Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü’ne Şube Müdürü olarak görevlendirildi. Ekim ayı itibari ile Yapı Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü görevini yapmaktayken aynı zamanda Yapım İşleri Şube Müdürlüğü’nde Şube Müdürlüğüne vekaleten görevlendirildi.

Ertuğrul DEMİR evli ve iki (2) çocuk babasıdır.

• Görevleri

Yapı Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğünün Faaliyet ve Görevleri;

(1) Belediye bina ve tesislerinin bakım, onarım ve tadilatını yapmak,

(2) Kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan ve büyükşehrin bütünlüğüne hizmet eden sosyal donatılar, kütüphane, müze, spor alanları, dinlence, eğlence ve benzeri yerler ile gerektiğinde mabetler ile sağlık, eğitim ve kültür hizmetleri ilgili bina ve tesislerin bakım, onarım ve tadilatını yapmak ve gerektiğinde malzeme desteği sağlamak,

(3) İlgili birimlerin talepleri ve mevzuata uygunluğu halinde, Belediyeye ait bina ve tesisler ile bunların yapısal parçası olan tesisat ve teknik donanımın bakımı ve küçük onarımlarını yapmak, büyük onarımlarını yapmak, yaptırmak,

(4) Talep üzerine bina yıkım işlerini yönetmek, yıkıma destek olacak kolluk personeli, uzman personel, işçi, ilave araç ve iş makinesi taleplerini ilgili Başkanlık birimlerinden yapmak veya yıkım işini hizmet alımı usulü ile yaptırmak,

(5) Belediyeye ait taşınmazların bakım ve onarımlarına, bunların kayıtlarının tutulmasına ilişkin iş ve işlemlerin standardizasyonunun sağlanması amacıyla Bina ve Tesis Bakım Onarım Yönergesini hazırlamak ve gerektiğinde güncellemek,

(6) Bina bakım ve onarım faaliyetleri için ihtiyaç duyulan malzemeleri temin etmek, yapı bakım ve onarım malzemeleri için ambar işletmek, ambar kayıtlarını tutmaktır.