Zabıtadan Koronavirüs Denetimi

ulasim

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Covid -19 salgınının önlenmesi amacıyla gerçekleştirdiği bilgilendirme ve denetleme çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Zabıta ekipleri, ilgili bakanlıkların yayınladığı genelgeler kapsamında kontrol ve denetimlerine titizlikle devam ediyor.

Koronavirüs önlemleri kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri; esnafı ve vatandaşları hijyen tedbirleri konusunda uyararak dünya genelinde süren koronavirüs salgınına karşı gerçekleştirdiği tedbir ve kontrol çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan “Vefa Sosyal Destek Grubu” ile koordineli çalışarak 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşların sokağa çıkamaması dolayısıyla; market, eczane alışverişlerinde ve banka işlemlerinde yardımcı oluyorlar.

Açık olan iş yerlerinde ise halk sağlığının önemi doğrultusunda denetleme çalışması da gerçekleştiren ekipler, iş yerlerinin; hijyen kurallarına uygunluğu, koronavirüs tedbirlerinin gerçekleştirilmesi, sosyal mesafe şartlarını titizlikle inceleniyor. Zabıta ekipleri esnafı, alışveriş süresini çok uzun tutmamaları ve kalabalık oluşmadan sosyal mesafeye uymaları konusunda bilgilendirdi.

Tarih : 31.3.2020 09:12:00