Zabıta Dairesi Başkanlığı

Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü

ulasim
  • Adı : Mustafa Deniz
  • Görevi : Ruhsat ve Denetim Şube Müdür V.

• Özgeçmiş

Mustafa Deniz 1979 yılında Balıkesir'de doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Balıkesir'de tamamlamış sonrasında Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'ndan beden eğitimi öğretmeni olarak mezun olmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı süreli öğretmenlik hizmetinde bulunmuş olup askerliğini asteğmen olarak yapmıştır. 2006 yılında Balıkesir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde işe başlamış, Balıkesir Belediyespor ve Büyükşehir Belediyespor'da basketbol ve tekerlekli sandalye basketbol antrenörlüğü yapmıştır. 2013 yılında eğitmen olarak hizmetini devam ettirmiştir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'nda zabıta memuru ve zabıta komiseri olarak görev yapan Deniz Zabıta Daire Başkanlığı ruhsat ve denetim şube müdürü olarak hizmetini yürütmektedir evli ve 2 çocuk babasıdır.

• Görevleri

Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü Faaliyet ve Görevleri;

1) 2005/9207 Sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik gereği İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarını düzenlemek

2) 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunun 7.inci madde (j) fıkrasına göre, Gıda ile ilgili olanlar dahil Birinci Sınıf Gayrısihhi Müesseselerine yer seçimi.deneme izni ve tesis kurma izin belgelerini düzenlemek, ruhsatlandırmak ve denetlemek.

3) 5393 sayılı Belediye Kanunun 80.inci maddesine göre; Akaryakıt, LPG (Sıvılaştırılmış Petrol Gazı) ve LNG (Sıvılaştırılmış Doğalgaz) ,Otogaz İstasyonların ruhsatlandırılması ve denetlenmesi

4) 5216 Sayılı Kanunun 7.maddesinin (t) fıkrasına göre ; İmar planında gösterilen yerlere yapılacak olan Özel Hal ve Mezbahaların ruhsatlandırılması ve denetlenmesi

5) 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunun 7.inci madde (d) fıkrasına göre; Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan veya işletilen Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda (mülkiyetinde) bulunan alanlarda işletilecek yerlere Sıhhi ve Gayrısıhhi ruhsatı vermek ve denetlemek. Ayrıca Büyükşehir mülkiyetinde bulunan  Canlı Müzik yapan yerler ile Umuma Açık İstirahat ve Eğlence yerlerinin ruhsatlarını vermek ve denetlemek.

6) 6585 Sayılı Kanunun 5.maddesinin 7.inci fıkrasına göre; Alışveriş merkezlerinin ruhsatlandırılması

7) 5216 Sayılı Kanunun 7.maddesi (L) bendine göre; Yolcu ve Yük terminalleri, kapalı ve açık otoparkların ruhsatlandırılması

8) Ruhsat verdiğimiz tüm işyerlerini denetlemek, kontrollerini yapmak,şikayet konularını değerlendirmek ve denetlemek

9) Görev alanına giren konulara ilişkin, ilgili kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapmak gerektiğinde bu kurum ve kuruluşlar ile sözleşme ve/veya protokoller yapmak/yaptırmak

10) Diğer kamu Kurum ve Kuruluşların komisyonlarında görev almak

11) Daire Başkanlığı tarafından verilen diğer görevleri yerine getirmek.