icon-cloud.svg
29
°
logo-2.png
cloud.png
29
°
Başkan Akın’dan dünyanın en kapsamlı yerel ve bölgesel yönetim ağı UCLG-MEWA’ya ziyaret
04.09.2024

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve UCLG Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, UCLG’nin İstanbul’daki MEWA Genel Sekreterliği’ni ziyaret etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı, UCLG Başkan Yardımcısı ve UCLG-MEWA Kültür ve Turizm Komitesi Başkanı Ahmet Akın, UCLG’nin İstanbul’daki MEWA Genel Sekreterliği’ni ziyaret ederek, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülecek çalışmalar konusunda bir toplantı gerçekleştirdi. 140 ülkede 240 bin kenti temsil eden en kapsamlı yerel ve bölgesel yönetim ağı olan UCLG’nin Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı MEWA’nın Genel Sekreteri Mehmet Duman ve ekibiyle bir araya gelen Başkan Ahmet Akın, programın devamında UCLG Dünya Aracı Şehirler Forumu’na çevrimiçi olarak katıldı.
POTANSİYEL ÇALIŞMA FIRSATLARI DEĞERLENDİRİLDİ
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, UCLG Başkan Yardımcısı olarak UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman ve ekibiyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürütülebilecek çalışmalar konusunda verimli bir toplantı gerçekleştirdi. Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’nın (UCLG) kuruluş amacı, çalışma sistemi ve tarihçesi hakkında kapsamlı bir sunum yapıldı. UCLG-MEWA’nın uluslararası alanda yerel yönetimlerle gerçekleştirdiği çalışmalar ve ortak projelerle ilgili görüşmelerin yapıldığı toplantıda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile UCLG-MEWA arasında potansiyel çalışma fırsatları değerlendirildi.
“KENTLEŞMENİN ÇEVRESEL ETKİLERİNİ EN AZA İNDİRECEĞİZ”
UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman’ın moderasyonunda gerçekleşen UCLG Dünya Aracı Şehirler Forumu’na çevrimiçi olarak katılan Başkan Akın “Kentleşmenin çevresel etkilerini en aza indirmeye kararlıyız. Aracı şehirlerin düzensiz kentsel genişlemeye karşı sürdürülebilir bir alternatif sunduğuna inanıyorum. Önümüzdeki süreçte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak, uluslararası ölçekte yerel yönetimlerle daha yakın çalışmalar yürüteceğiz.” ifadelerini kullandı.
UCLG Hakkında:
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG), 1996’da İstanbul’da gerçekleşen Habitat II Konferansı ile başlayan bir sürecin sonucunda; IULA (Uluslararası Yerel Yönetimler Birliği), FMCU-UTO (Dünya Birleşmiş Kentler Federasyonu) ve METROPOLIS’in (Dünya Büyükşehirler Birliği) birleşmesi neticesinde 2004 yılında kurulmuştur.
Genel Merkezi İspanya’nın Barselona kentindedir. Temel amacı, demokratik yerel yönetimlerin birleşik sesi ve dünya ölçeğinde savunucusu olmak ve yerel yönetimler ve uluslararası topluluk ile işbirliği içerisinde, değerlerini, amaçlarını ve çıkarlarını korumaktır. UCLG, uluslararası topluluğa karşı yerel yönetimlerin etkin bir biçimde temsil edilmesini sağlayan, yerel yönetimler ve yerel yönetim birlikleri arasında uluslararası işbirliğini teşvik eden ve yerel yönetim konusunda dünya çapında temel bilgi kaynağı olan bir organizasyondur.
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, yerel yönetim konularında Birleşmiş Milletler nezdinde yerel yönetimlerin resmi sözcüsü konumundadır. UCLG güncel olarak, dünya genelinde 5 milyar insanı, yani dünya toplam nüfusunun %70’ini temsil etmektedir. Teşkilat, dünyanın her köşesine uzanmakta ve 140 ülkede 240.000’den fazla kasaba, şehir, bölge ve büyükşehir ile 175’ten fazla yerel ve bölgesel yönetim birliğini kapsamaktadır.
UCLG-MEWA, dünya genelinde yedi bölge ve iki küresel teşkilatı bulunan UCLG’nin Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı’dır.

HABER GÖRSELLERİ