icon-cloud.svg
29
°
logo-2.png
cloud.png
29
°
Büyükşehir, Gönen Katı Atık Aktarma İstasyonu’nu faaliyete geçirdi
16.10.2024

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın girişimleriyle kısa sürede tamamlanarak faaliyete geçirilen Gönen Katı Atık Aktarma İstasyonu, günlük ortalama 80 ton katı atığın daha etkili ve sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesine olanak tanıyacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir çevre yönetimi hedefleri doğrultusunda Gönen Katı Atık Aktarma İstasyonu'nu faaliyete geçirdi. Artık atıklar, Gönen'deki modern aktarma istasyonuna getirilecek ve bu sayede Bandırma'ya taşınma sürecinde kayda değer bir zaman ve maliyet tasarrufu sağlanacak. Daha önce 80 ton katı atık Gönen'den Bandırma'ya günde 5 tır ile taşınırken yeni sistemle birlikte yüksek kapasiteli araçların işletme giderlerinde ve yakıt maliyetlerinde önemli bir tasarruf kaydedilecek.
Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, faaliyete geçen istasyonu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Katı Atık Aktarma İstasyonu’nun Gönen Belediyesi’ne sağlayacağı ekonomik kazancın hem bütçeye hem de çevre yönetimine yansıyacağını vurgulayan Palaz, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’a teşekkürlerini ileterek “Katı Atık Aktarma İstasyonu olmadan önce Gönen’den Bandırma’ya günlük 5 tır çöp taşıyorduk. Artık bu süreç çok daha verimli hale geldi. Bu, Gönen Belediyesi için önemli bir ekonomik kazanç anlamına geliyor.” diye konuştu.

HABER GÖRSELLERİ