icon-cloud.svg
29
°
logo-2.png
cloud.png
29
°
Çocuklarda Çevre Bilinci Oluşturuluyor
07.08.2019

Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak amacıyla, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından “Mavi Bayraklı” plajlarda, çocuklara özel çevre bilinçlendirme etkinlikleri düzenleniyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki; Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen "Mavi Bayrak Çevre Bilinçlendirme Etkinlikleri" Ayvalık Belediyesi’nin de katkılarıyla Sarımsaklı Plajı’nda gerçekleştirildi. Atık ve geri dönüşümle ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı etkinlikte “geleceğini çöpe atma, plastiğini potaya at” sloganıyla engel parkurunda çöp toplama ve çuval yarışmaları yapılarak, çocuklar plajda çevrenin korunması ve çevre bilincinin iyileştirilmesi konusunda bilgilendirildi. Ayrıca, 2 dakikalık plaj temizliği yapılarak çıkan çöpler sergilendi.

Yarışmaya katılan çocuklara; bez torba, boyama kitabı, frizbi ve tohumlu kalem hediye edildi. Çevre bilinçlendirme etkinlikleri; Ayvalık Duba Plajı ve Burhaniye Öğretmenler Plajı’nda da gerçekleştirilecek.

HABER GÖRSELLERİ